Ευρυαγγείες προσώπου

Οι ευρυαγγείες προσώπου αποτελούν μια συχνή πάθηση, που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά.

Οι τηλαγγειεκτασίες, ειναι ο ιατρικός όρος, των σπασμένων τριχοειδών αγγείων , στο πρόσωπο μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του. Οι συνηθέστερες θέσεις εντόπισής τους είναι στα μάγουλα, στο πηγούνι, στη μύτη ή στην περιοχή γύρω από τη μύτη. Παρατηρούνται συχνότερα στο γυναικείο πληθυσμό.

Τα αίτια των ευρυαγγειών στο πρόσωπο μπορεί να διαφέρουν από αυτά των ποδιών ή άλλων περιοχών του σώματος. Η διάταση αυτών των φλεβών πιστεύεται ότι οφείλεται στην εξασθένιση του δομικού κολλαγόνου του φλεβικού τοιχώματος.Άλλα αίτια αποτελούν τα ανοιχτόχρωμου δέρματος πρόσωπα (σε βόρειο-ευρωπαίους πιο συχνές), η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η χρήση αντισυλληπτικών, η ορμονοθεραπεία, η κληρονομικότητα και φυσικά η ίδια η διαδικασία της γήρανσης του δέρματος. Επίσης το τρίψιμο του προσώπου δυνατά κατά το πλύσιμο ή οι αυξημένες ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες στον οργανισμό μπορούν να δημιουργήσουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπο.

Συνεπώς αυτές οι κόκκινες ή μπλε νηματοειδείς φλέβες αποτελούν στην ουσία τραυματισμένα τριχοειδή αγγεία. Στο πρόσωπο είναι συνήθως ανώδυνες χωρίς να προκαλούν προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζονται μόνο για αισθητικούς λόγους.

Στις ευρυαγγείς προσώπου η θεραπεία γίνεται με Laser και οχι με σκληροθεραπεία. Συνήθως θα χρειαστούν 2 με 3 συνεδρίες