Ραγάδες

Η λύση για τις ραγάδες

Οι Ραγάδες, που αλλιώς ονομάζονται και ατροφικές ραβδώσεις, είναι ένα από τα πιο δύσκολα αισθητικά προβλήματα που απασχολεί συνήθως τις γυναίκες. Πρόκειται για ένα τόσο σύνηθες αισθητικό πρόβλημα, που επηρεάζει την πλειοψηφία των γυναικών που έχουν κυοφορήσει, ανεξάρτητα το πόσο προσεκτικές ήταν με το βάρος τους κατά τη διάρκεια της κύησης και κατά πόσο σκληρά έχουν προσπαθήσει για να ανακτήσουν το προ κύησης βάρος και σχήμα του σώματος τους , μετά τον τοκετό. Επίσης τα τελευταία χρόνια, η ανεξέλεγκτη χρήση των στεροειδών έχει συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό στην εμφάνιση των ραγάδων .

Πρόσφατα, με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε αποτελέσματα τέτοια ώστε πια μπορούμε να βλέπουμε σημαντική μείωση και βελτίωση των ραγάδων χρησιμοποιώντας μια τεχνική με ένα μη επεμβατικό fractional (κλασματικό) λέιζερ έρβιο resurfacing. Τα αποτελέσματα αυτής της νέας τεχνικής με λέιζερ είναι μοναδικά παρουσιάζοντας σχεδόν πλήρη απομάκρυνση του ακόμα και ώριμων(λευκών) ραβδώσεων.

Τι προκαλεί ραγάδες ;

Το δέρμα που καλύπτει το σώμα μας αποτελείται από την εξωτερική επιφάνεια που είναι ορατή σε όλους μας και ονομάζεται επιδερμίδα και από ένα βαθύ ροζ στρώμα που ονομάζεται χόριο. Το δέρμα είναι ο ροζ ιστός που βλέπουμε μετά από την επιδερμίδα Το χόριο στηρίζει το δέρμα μας, γεμίζει το δέρμα, δίνει την ουσία του δέρματος και την ελαστικότητα. Ελαστικότητα είναι το συστατικό του δέρματος που επιτρέπει στο δέρμα μας να τεντώσει, να μετακινηθεί και να επιστρέψει στην κανονική μορφή του.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα της κοιλιάς τεντώνει βρίσκεται σε τάση καθώς το μωρό μεγαλώνει. Μετά τον τοκετό, η ελαστικότητα της επιδερμίδας στο χόριο, προσπαθεί να φέρει το κοιλιακό δέρμα πίσω στην κανονική του μορφή.

Κατά τη διάρκεια που εκτείνεται το δέρμα, αν το χόριο επεκτείνεται πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα, το χόριο μπορεί να σπάσει, να διαχωριστεί και να υποστεί ρήξη. Αυτά τα διαλείμματα στο χόριο του δέρματος προκαλούν μεγάλες ουλές που ονομάζονται ραβδώσεις. Αν δούμε μια ράβδωση (ραγάδα) στο μικροσκόπιο βλέπουμε ένα ελάττωμα ή ένα διάστημα στο χόριο, όπου το δέρμα έχει υποστεί ρωγμή ή διάσπαση. Η χρήση των στεροειδών φαρμάκων προκαλεί επίσης ραβδώσεις, ακόμη και χωρίς ένταση ή το τράβηγμα του δέρματος. Ο μηχανισμός των ραβδώσεων που προκαλείται από τα στεροειδή είναι μια άμεση ζημία ή η διάλυση του κολλαγόνου στο δέρμα από το στεροειδές φάρμακο. Η απότομη αύξηση βάρους κατά την εφηβεία ή ακόμα και σε ενήλικες που γίνεται π.χ. από άρση βαρών για να έχουν αύξηση μυϊκής μάζας , επίσης μπορεί να προκαλέσει ρήξη του χορίου και ραβδώσεις.

Η βασική δομική μονάδα του χορίου είναι το κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό του χορίου, στις ραβδώσεις οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί ρήξη.

Πως θα Αφαιρέστε τις Ραγάδες;

Απομάκρυνση των ραγάδων απαιτεί την κατασκευή νέων ινών κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος για να αντικαταστήσει το χαμένο κολλαγόνο και να επαναφέρει σύσφιξη του δέρματος. Μέχρι σήμερα, ο μόνος μηχανισμός που είναι διαθέσιμος για την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα και να ενισχύσουν το δέρμα έχει με τη θερμότητα που παράγεται από τα λέιζερ, τις υπέρυθρες ακτίνες ενέργειας και άλλων μορφών ενέργειας θερμότητας.

Όταν το κολλαγόνο στο δέρμα θερμαίνεται έως 66 βαθμούς Κελσίου, θα συρρικνώνεται το κολλαγόνο και σφίγγει, και το κολλαγόνο υποκινείται να ανακαινίσει και να αναπτυχθούν νέες ίνες κολλαγόνου.

Η αρχή αυτή χρησιμοποιείται σε όλες τις μορφές του φωτός λέιζερ και αναζωογόνηση του δέρματος ενέργειας, σύσφιξη του δέρματος, και επεξεργασίες αφαίρεσης ρυτίδων.

Πώς το erbium fractional 1540 laser αφαιρει τις ραγάδες?

Το κλασματικό (fractional) έρβιο μη επεμβατικόo laser πάει βαθιά στο δέρμα για να θερμάνει το κολλαγόνο έως 66 βαθμούς Κελσίου και να προωθήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή νέου κολλαγόνου αλλά και προσθέτει σημαντική σύσφιξη του δέρματος που έχασε το χόριο στις ραγάδες. Αυτή η μη επεμβατική θεραπεία αφήνει το δέρμα ανέπαφο έτσι ώστε για την επούλωση δεν απαιτείται χρόνος, σε αντίθεση με τα παλιά laser resurfacing που απαιτείται χρόνος 2-3 εβδομάδες για την επούλωση του δέρματος.

Τοπική αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται στο δέρμα σας, πριν από τη θεραπεία για να σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα.

Ο χρόνος της θεραπείας είναι λίγα λεπτά και εξαρτάται από την περιοχή. Μετά την συνεδρία εφαρμόζονται κρύες ενυδατικές η επουλωτικές κρέμες.

Σε πόσο καιρό θα δω τα αποτελέσματα;

Θα δείτε βελτίωση περίπου ένα μήνα μετά τη θεραπεία. Νέα παραγωγή κολλαγόνου θα έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο σε 3 μήνες. Θα περάσουν 6 μήνες μετά την τελευταία θεραπεία σας για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως απαιτούνται 5 έως 6 θεραπείες. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι έως και 50% βελτίωση μετά από 3 θεραπευτικές αγωγές

Θυμηθείτε, κάνουμε τόνωση του χόριο του δέρματος να επισκευάσει και να θεραπεύσει το δέρμα με το νέο δέρμα plumping κολλαγόνου και σύσφιξη του δέρματος. Χρειάστηκαν 9 μήνες για να προκληθούν οι ραβδώσεις, έτσι αναμένουμε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 μήνες μετά την τελευταία θεραπεία σας για να δείτε ένα καλό αποτέλεσμα και τουλάχιστον ένα χρόνο για να δείτε πλήρη αποτελέσματα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των ραβδώσεων σας, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες για να πάρει μια συνεχής και τελική βελτίωση .

Ποιος πρέπει να κάνει λέιζερ Θεραπείες;

Οι δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί είναι οι ειδικοί σε θεραπείες με λέιζερ στο δέρμα. Δεν είναι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι εξειδικευμένοι στα λέιζερ.-

Τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι έως και 50% βελτίωση μετά από 3 θεραπευτικές