Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Είναι η μέθοδος όπου εισάγουμε ουσίες τοπικά ενδοδερμικά σε όλο το πάχος του δέρματος με μικροσταγόνες χρησιμοποιώντας κάθε φορά ένα κοκτέιλ από πολλές ουσίες ( Βιταμίνες, υαλουρονικό κ.λ.π.)

Έχουν αντιγηραντική δράση και γενικότερα δράση κατά της φωτογήρανσης, των ρυτίδων γήρανσης, την χαλάρωσης ενώ προσφέρουν άμεσα αποτέλεσμα παρέχοντας σφριγηλότητα, λάμψη και φωτεινότητα που διαρκεί στο δέρμα για αρκετό χρονοδιάστημα.Μια μέθοδος η οποία συνδυάζεται πολύ όμορφα και με άλλες θεραπείες ιατρικής αισθητικής όπως η χημική αποφολίδωση, η δερματοαπόξεση, τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ, η βοτουλινική τοξίνη, τα laser κ.α.

Πρόκειται για μια απλή, ανεκτή και ασφαλής θεραπεία κατά του γήρατος η οποία γίνεται από τον εξειδικευμένο δερματολόγο ενώ ο αριθμός και η συχνότητα εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ασθενούς.Η Μεσοθεραπεία ενδείκνυται και για την θεραπεία της κυτταρίτιδας και για την μείωση του τοπικού πάχους. Είναι μια σίγουρη λύση η οποία καταφέρνει να μειώσει τον όγκο των λιποκυττάρων και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας ενώ συγχρόνως τονώνει το δέρμα και προσφέρει την αίσθηση ευεξίας.

Τέλος για αυτούς που δεν γνωρίζουν η Μεσοθεραπεία εφαρμόστηκε από το 1952 για πρώτη φορά από τον ιατρό Dr. Michel Pistor για να αναγνωριστεί το 1987 επίσημα από την Εθνική Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά αναστρέψιμες σε 2-3 μέρες.Σπάνια παρατηρούνται εκχυμώσεις, φλεγμονή, ερύθημα ή οίδημα.

Αντενδείξεις

Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα, διαταραχή πήξης του αίματος, ή λαμβάνουν θρομβολυτικά, αντιπηκτικά φάρμακα, ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, σε περιοχή με όγκο, ενεργό φλεγμονή ή έρπη, καθώς και σε εγκύους ή λεχώνες και παιδιά.

Αποτελέσματα μεσοθεραπείας

Στο πρόσωπο η ενέσιμη μεσοθεραπεία εξασφαλίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά του αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος, γιατί επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος ενώ ταυτόχρονα θρέφει και αναζωογονεί το πρόσωπο. Επιπλέον βοηθάει στην μείωση ρυτίδων και κηλίδων που δημιουργούνται λόγω της φωτογήρανσης.