Νήματα σώματος

Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα από πολυπροπυλένιο εφοδιασμένα με ειδικά άγκιστρα και σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Αρχικά ο γιατρός διαμορφώνει ένα σχεδιάγραμμα με τα σημεία που θα τοποθετήσει τα νήματα Στη συνέχεια γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή και τοποθετούνται τα νήματα υποδορίως (κάτω από το δέρμα). Μετά τη τοποθέτηση τους ο γιατρός αφαιρεί τις βελόνες-οδηγούς που φέρουν τα νήματα και έτσι ολοκληρώνεται η εφαρμογή. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των νημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ούτε στις περιοχές του προσώπου ή του σώματος που θα γίνει η εφαρμογή (υπάρχουν ασθενείς που επιθυμούν εξαρχής εφαρμογή σε όλο το πρόσωπο –full face- ή ταυτόχρονη εφαρμογή σε πρόσωπο και γλουτούς, στήθος κτλ).

Το πολυπροπυλένιο είναι υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή αγγείων. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 2 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Πόσο διαρκεί η θεραπεία ,πότε βλέπουμε τα αποτελέσματά της και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά της

 Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία (με εφαρμογή κρέμας ξυλοκαίνης-emla ή στελεχιαία αναισθησία με ενέσιμη ξυλοκαίνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά και μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημμάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες ,ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 6 μήνες. Η βιοδιάσπαση των νημμάτων γίνεται εντός 6 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου και του σώματος μπορεί να γίνει η εφαρμογή των νημάτων;

 Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρμογή στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο καθώς και εφαρμογή για ανύψωση φρυδιού (αυτές οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα που δεν επιθυμούν θεραπεία με botox). Στο μάτι στο «πόδι της χήνας» ,αλλά και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από το μάτι . Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και στον λαιμό όπου επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιξη. Στο σώμα γίνεται εφαρμογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση, σε βραχίονες στα χέρια και σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές κατά την εφαρμογή των νημάτων;

 Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε ψύξη με πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή και τις επόμενες ημέρες εφαρμόζουμε κρέμα με arnica.

Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν και με άλλες κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου για να έχουμε ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα;

 Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (Botox ή Υαλουρονικό εμφυτεύματα για γέμισμα ρυτίδων) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά. Δηλαδή τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου περιοχή όπου το Botox ή το Υαλουρονικό εχουν πολύ φτωχά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού ,όπου πάλι το Botox και το Υαλουρονικό βοηθούν ελάχιστα. Επιπλέον όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» (κλασικές περιοχές εφαρμογής botox) τα αποτελέσματα του botox ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Ποιες άλλες θεραπείες προσώπου συνιστώνται να συνδυάζονται μαζί με την τοποθέτηση νημάτων

 Το θεραπευτικό πρωτόκολλο εφαρμογής νημάτων συνιστά το συνδυασμό τους με αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Αυτή γίνεται με αιμοληψία από τον ίδιο τον ασθενή. Αφού διαχωρίσουμε (με φυγοκέντρηση) το πλάσμα και τα αιμοπετάλια τα ενεργοποιούμε και τα τοποθετούμε με μικρο-πομφούς (ενέσεις) στο δέρμα του ασθενούς ως μεσοθεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτουμε στα αιμοπετάλια μας! Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να προηγείται 15-30 ημέρες πριν την τοποθέτηση νημάτων, αλλά υπάρχουν και θεραπευτικά πρωτόκολλα κατά τα οποία οι δυο θεραπείες γίνονται ταυτόχρονα. Ο συνδυασμός των δυο αυτών θεραπειών προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πλεονεκτήματα των απορροφήσιμων νημάτων έναντι των προηγούμενης τεχνολογίας μη-απορροφήσιμων

 Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει οτί δεν θα δημιουργηθούν κοκκιώματα και άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερες τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων.

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή των νημάτων; Οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί ο ασθενής μετά την εφαρμογή;

 Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ και ασπιρίνης (Salospir, Aspirin) και των υπόλοιπων αντιπηκτικών (Sintrom , Plavix, Iscover) 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Τις 3 πρώτες ημέρες καλό είναι να χρησιμοποιούνται 2 μαξιλάρια στον ύπνο. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει να πιέζει το πρόσωπο τις πρώτες ημέρες, καθώς και να αφαιρεί το μέικ απ με έντονες κινήσεις. Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες ,ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με βιαία αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

THREAD LIFTING με PDO COG Νήματα

Η νέα μέθοδος THREAD LIFTING με PDO COG νήματα είναι μια επαναστατική, μη χειρουργική μέθοδος ανόρθωσης, σύσφιξης και αναζωογόνησης του δέρματος με 100% βιοδιασπώμενα απορροφήσιμα νήματα με αγκιστροειδή σχεδιασμό.

Τα PDO COG νήματα θεωρούνται από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την χαλάρωση του προσώπου, αποφεύγοντας το χειρουργείο.

Πρόκειται για εξελιγμένα νήματα, που δίνουν την δυνατότητα έλξης του δέρματος προς την επιθυμητή κατεύθυνση λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους.

Τα PDO COG νήματα αποτελούνται από άγκιστρα πού βελτιώνουν την ικανότητα του νήματος να σταθεροποιηθεί (αγκυροβολεί) στους ιστούς του δέρματος. Οι μικροσκοπικές ακίδες των νημάτων ανοίγουν σαν ομπρέλα δημιουργώντας μια στηρικτική δομή που ανασηκώνει τις χαλαρωμένες περιοχές του προσώπου.

Το THREAD LIFTING αποτελεί ιδανική θεραπεία για την διόρθωση της χαλάρωσης του:

• περιγράμματος του προσώπου ( jaw lines)

• ρινοπαρειακών πτυχών

• ρυτίδων θλίψης (Marionette lines)

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι άμεσο, και ενισχύεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 2-3 μηνών.

Η ανόρθωση του δέρματος είναι άμεσα αντιληπτή μετά το τέλος της θεραπείας. Αρχικά ο τραυματισμός από την τοποθέτηση των νημάτων διεγείρει το δέρμα να αρχίσει την επουλωτική διαδικασία και την παραγωγή κολλαγόνου. Τις επόμενες εβδομάδες η παρουσία των νημάτων δίνει ένα επιπλέων ερέθισμα στο δέρμα να παράξει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι πιο επεμβατική από αυτή των απλών νημάτων.

Το THREAD LIFTING με PDO COG νήματα εφαρμόζεται στο ιατρείο, γρήγορα, ανώδυνα, με ασφάλεια, και άμεσα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προσφέρει μοναδικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος.