Carboxytherapy

Τι είναι Carboxytherapy ;

Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, διαλύει το τοπικό λίπος, σταματάει την τριχόπτωση και «σιδερώνει» τις ρυτίδες.Το carboxytherapy είναι μία θεραπεία που κερδίζει συνεχώς έδαφος στον τομέα της δερματολογίας, καθώς το εύρος των εφαρμογών της καλύπτει τόσο παθήσεις του δέρματος, όσο και των μαλλιών, καθώς και προβλήματα αισθητικής.
Γεννήθηκε στα βασιλικά spa της Γαλλίας το 1932, όπου διαπιστώθηκε ότι όταν οι ασθενείς έκαναν μπάνιο σε νερά πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα, παρουσίαζαν ταχύτερη επούλωση των πληγών.Πλέον, στην Ευρώπη και την Αμερική εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των ραγάδων, της κυτταρίτιδας, των υπερτροφικών ουλών, των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων, αλλά και της αλωπεκίας.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για θεραπεία με Carboxytherapy;

Το carboxytherapy μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στο τριχωτό κεφαλής, τα βλέφαρα, το πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια, την κοιλιά, τους γλουτούς και τα πόδια. Στην περίπτωση των ραγάδων, η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα έχει αποδειχτεί ότι αποκαθιστά το φθαρμένο κολλαγόνο, καθώς αυτό ευθύνεται για τις χαρακτηριστικές ατροφικές γραμμοειδείς βλάβες του δέρματος. Με την αναδόμηση της μήτρας του κολλαγόνου, το δέρμα δείχνει πιο σφιχτό και σφριγηλό και οι βλάβες γίνονται λιγότερο ορατές.
Ανασχηματισμός του κολλαγόνου επιτυγχάνεται και στην περίπτωση της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει και στη διάσπαση των λιπωδών κυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος και εντείνουν την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, καθώς μία μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα στο κάτω βλέφαρο τονώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων, αντικαθιστά το μελανό χρώμα με έναν πιο υγιή ροζ τόνο και προσφέρει έτσι ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα.
Πιο ξεκούραστη, φρέσκια και νεανική εμφανίζεται η επιδερμίδα και στα σημεία όπου χορηγείται διοξείδιο του άνθρακα, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι λεπτές γραμμές έκφρασης αλλά και τα βαθύτερα σημάδια του χρόνου. Το carboxytherapy χρησιμοποιείται ακόμα και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Οι υποδόριες ενέσεις διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν αγγειοδιαστολή (δηλαδή άνοιγμα των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων), που επιτρέπει την ενισχυμένη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής με αποτέλεσμα να σταθεροποιείται η τριχόπτωση και να ευνοείται η τριχοφυΐα.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα;

Ένας μέσος όρος 5-12 θεραπείες( εξαρτάται από τη περιοχή και το πρόβλημα της περιοχής), σε διαστήματα μίας εβδομάδας .Πρόσφατες διαμορφωμένες ραγάδες μπορεί να χρειαστούν μία φορά την εβδομάδα για 5-6 θεραπείες. Παλιές ραγάδες μπορεί να χρειαστούν μία φορά το μήνα για 5-6 θεραπείες.

Πόσο διαρκούν οι συνεδρίες;

Οι συνεδρίες είναι μικρής διάρκειας 10-20 λεπτών ανώδυνες και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 2 χρόνια και εξαρτούνται από τον οργανισμό και τον τρόπο διαβίωσης του ατόμου (διατρόφη,προγραμμα γυμναστικής).
Ποιες είναι οι κοινές παρενέργειες αυτής της διαδικασίας;
Μπορεί να υπάρχουν μόνο ελάχιστοι προσωρινή μώλωπες (εκχυμώσεις) στην περιοχή της θεραπείας που υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες.
Δεν υπάρχουν γνωστές μακροπρόθεσμες παρενέργειες μέχρι στιγμής.

Υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με τη διαδικασία αυτή υπάρχει;

Υπάρχουν ορισμένοι ιατρικοι περιορισμοί για τους ασθενείς που έχουν υποκείμενα αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαιτέρως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, του άσθματος ή καρδιακά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο γιατρός θα ελέγξει πάντα για την παρουσία τυχόν υποκείμενα ιατρικά προβλήματα στον ασθενή πριν αποφασίσει να καθορίσει αυτή τη μορφή θεραπείας.

Οδηγίες για τον ασθενή μετά από να περάσει Carboxytherapy

Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε επίπονες ασκήσεις τουλάχιστον 2 ώρες μετά τη θεραπεία.