Laser αποτρίχωση σώματος

Η αντιαισθητική τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί άτομα κάθε φύλου και ηλικίας. Οι άνδρες ενδιαφέρονται συνήθως για περιοχές όπως η πλάτη και το στήθος , ενώ οι πιο συνηθισμένες περιοχές για τις γυναίκες είναι τα πόδια, το άνω χείλος, το πηγούνι, οι μασχάλες και η γραμμή του μπικίνι. Αν σας κούρασε το ξυράφι και οι χρονοβόρες μέθοδοι με βραχύβια αποτελέσματα, είναι καιρός να αναζητήσετε την οριστική λύση του laser.

Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα Laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας αποτελέσματα εξαρτώνται από το τύπο του δέρματος καθώς και τον τύπο και χρώμα της τρίχας . Οι σκούρες τρίχες, κατά προτίμηση σε λευκές επιδερμίδες, απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια από το Laser και έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν. Η αποτρίχωση με laser είναι δυνατή μόνο σε κοντές, εμφανείς τρίχες. Μια με δυο ημέρες πριν την διαδικασία θα πρέπει να ξυρίσετε τα σημεία επί των οποίων θα γίνει αποτρίχωση. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η επαφή των ματιών σας με τις ακτίνες του laser . Ίσως να νιώσετε τσούξιμο ή ενόχληση, ενώ καμιά φορά γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής ειδικά στο μπικίνι. Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από την περιοχή επί της οποίας γίνεται η θεραπεία, αλλά και από τον τύπο του δέρματος και των τριχών. Πάντως χρειάζονται συνήθως αρκετές επαναλήψεις της θεραπείας επάνω στην ίδια επιφάνεια για να διασφαλίσετε ότι οι τρίχες δε θα ξαναδημιουργηθούν. Γενικά, η θεραπεία laser είναι μια ασφαλής μέθοδος που σπάνια εμφανίζει επιπλοκές και παρά το υψηλό κόστος(παλαιότερο), θεωρείται συμφέρουσα, αφού σας απαλλάσσει μια για πάντα από τις επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες της αποτρίχωσης.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας laser, αλλά και για λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της, απαγορεύεται η έντονη άσκηση που προκαλεί εφίδρωση, καθώς και η έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό υψηλής προστασίας. Συνιστάται ακόμα να αποφεύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να ερεθίσει ή να τραυματίσει το δέρμα στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε αποτρίχωση. Απαγορεύονται, τέλος, το σολάριουμ και η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα ίχνη από το καλοκαιρινό μαύρισμα έχουν εξαφανιστεί, πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser, προκειμένου να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

AΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ LASER
Πρόκειται για το σύστημα LASER τύπου Alexandrite long pulse (3msec) του οίκου CANDELA U.S.A. Μοναδικό σε ευκολία χρήσης και αποτελεσματικότητας ενσωματωμένο σύστημα δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας (Dymamic colling Device) δια ψεκασμού κρυογενίου προσφέρει την ασφαλέστερη, ταχύτερη, πιο ανώδυνη και οριστική ριζική αποτρίχωση.

Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται εξίσου καλά σε όλους τους τύπους δέρματος ( ακόμα και σε μαυρισμένο από τον ήλιο) σε λεπτές και χοντρές τρίχες και φυσικά σε όλες τις περιοχές του σώματος, πρόσωπο, χέρια μασχάλες, πλάτη, πόδια, στήθος, μπικίνι.

Τα παραπάνω κάνουν το συγκεκριμένο laser να υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης μεθόδου αποτρίχωσης και να ενδείκνυται για άτομα όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι εξασφαλίζει τη μικρότερη αίσθηση ενόχλησης, ενώ υπόσχεται τα πλέον μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και το μικρότερο αριθμό εφαρμογών.

Ο αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως : την περιοχή της εφαρμογής, το πάχος και το χρώμα της τρίχας, το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας, το χρώμα του δέρματος. Γενικά σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες, από τη από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας φτάνει και άνω του 50%.

Ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες για πλήρη και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Κάποιες φορές, ορμονικοί λόγοι ή χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή επιβάλλουν περισσότερες επαναλήψεις.